Praktijk bijscholing Rijinstructeurs

Moet je nog je WRM praktijk begeleiding doen bij het IBKI of het CBR?

Bij ROC Heerlen begrijpen we goed dat dit voor veel rijinstructeurs een spannend en belangrijk moment is. Uiteraard wil je als rijinstructeur zo goed mogelijk voorbereid verschijnen bij dit examen.
Om optimaal voorbereid aan je examen te kunnen beginnen kun je bij ons praktijklessen volgen voor zowel RIS als WRM praktijkbegeleidingen .

De door ons verzorgde lessen zijn afgestemd op het beoordelingprotocol en het scorevoorschrift van het IBKI /CBR. De lessen starten vanaf de locatie waar jij op examen gaat. Op die manier kunnen wij de examensituatie zo optimaal mogelijk nabootsen en kun je direct oefenen in jou examen gebied!


Hoe kan ik me voorbereiden op de praktijkbegeleiding?
De praktijk begeleiding is voor veel rijinstructeurs een belangrijk en spannend moment. Het kost vaak veel tijd en energie om goed voorbereid voor de dag te komen tijdens de IBKI praktijkbegeleiding. Daarom bieden wij in samenwerking met Lenoir Opleidingen 1x per maand een online praktijkbegeleiding aan via ZOOM.
We nemen je mee door de 34 te beoordelen aspecten en de 10 examen rubrieken. Aan de hand van het IBKI beoordelingsprotocol en het IBKI scorevoorschrift leer je hoe je de praktijkbegeleiding het beste kunt geven.
Uiteraard heb je gedurende de cursus uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen.
Kijk voor het actuele cursusaanbod op: https://www.allesvoorrijinstructeurs.nl/praktijk-begeleiding.html

Wil je jou praktijk begeleiding laten toetsen?
Heb je zelf al een les voor de praktijkbegeleiding gemaakt? Dan kun je ROC Heerlen de les laten beoordelen.
Jij verzorgt de les, terwijl onze docent vanaf de achterbank observeert. Indien nodig krijg je van onze docent enkele tips en tools, waarmee je jouw les kunt verbeteren.
Op die manier weet je zeker dat je les voldoet aan de criteria die het IBKI of de RIS aan de praktijk begeleiding stelt.

Hoeveel bijscholing moet je volgen?
Als je jouw WRM pas geldig wilt houden moet je iedere 5 jaar 1 x slagen voor je praktijkbegeleiding. Indien je zakt, zijn er 2 herexamens mogelijk. Indien je 3 x gezakt bent voor dit examen en je voor de rest aan alle voorwaarden voldoet, moet je het educatief traject volgen.
Voor RIS rijinstructeurs vindt het examen plaats bij het CBR. Voor de overige rijinstructeurs gebeurd dit bij het IBKI.

Bij het examen geldt dat je de les moet geven aan een echte leerling. Het lesonderwerp mag je zelf kiezen. Het moet echter wel een nieuw aan te leren lesonderwerp zijn.