Praktijk bijscholing Rijinstructeurs

Moet je nog je WRM praktijk begeleiding doen bij het IBKI of het CBR?

Bij ROC Heerlen begrijpen we goed dat dit voor veel rijinstructeurs een spannend en belangrijk moment is. Uiteraard wil je als rijinstructeur zo goed mogelijk voorbereid verschijnen bij dit examen.
Om optimaal voorbereid aan je examen te kunnen beginnen kun je bij ons praktijklessen volgen voor zowel RIS als WRM praktijkbegeleidingen .

De door ons verzorgde lessen zijn afgestemd op het beoordelingprotocol en het scorevoorschrift van het IBKI /CBR. De lessen starten vanaf de locatie waar jij op examen gaat. Op die manier kunnen wij de examensituatie zo optimaal mogelijk nabootsen en kun je direct oefenen in jou examen gebied!

Wil je jou praktijk begeleiding laten toetsen?
Heb je zelf al een les voor de praktijkbegeleiding gemaakt? Dan kun je ROC Heerlen de les laten beoordelen.
Jij verzorgt de les, terwijl onze docent vanaf de achterbank observeert. Indien nodig krijg je van onze docent enkele tips en tools, waarmee je jouw les kunt verbeteren.
Op die manier weet je zeker dat je les voldoet aan de criteria die het IBKI of de RIS aan de praktijk begeleiding stelt.

Hoe kan ik me voorbereiden op de les?
Indien je bij ons lessen volgt voor de praktijkbegeleiding krijg je een uitgewerkt script en een spiekbriefje. Deze kun je gebruiken om je les voor te bereiden. Het spiekbriefje mag je tijdens het examen op het dashboard plakken. Op die manier kun je voorkomen dat je lesonderwerpen op examen overslaat door de spanning.

Hoeveel bijscholing moet je volgen?
Als je jouw WRM pas geldig wilt houden moet je iedere 5 jaar 1 x slagen voor je praktijkbegeleiding. Indien je zakt, zijn er 2 herexamens mogelijk. Indien je 3 x gezakt bent voor dit examen en je voor de rest aan alle voorwaarden voldoet, moet je het educatief traject volgen.
Voor RIS rijinstructeurs vindt het examen plaats bij het CBR. Voor de overige rijinstructeurs gebeurd dit bij het IBKI.

Bij het examen geldt dat je de les moet geven aan een echte leerling. Het lesonderwerp mag je zelf kiezen. Het moet echter wel een nieuw aan te leren lesonderwerp zijn.